Flyinge 3:dje september

Idag så var vi som sagt på Flyinge igen :) Vi började 09:30 med:

Ridning för Hanna:

Idag så var det bommövningar vi skulle ägna oss åt. Jag red Gulliano. Hannoveranare, valack, f96, kommer tyvärr inte ihåg stammen på honom. Tänkte faktist att jag skulle presentera alla våra hästar om några dagar!

I alla fall så gick det rätt okej, han var ganska tom tycker jag. Jag menar imot en upphöjd bom på 40 cm anser jag att en häst ska kunna gå i en hyfsat låg form och samtidigt orka bibehålla ryttmen innan, över och efter bommen. Hanna sa äver det till mig att han har lite problem med detta och jag fick rida honom i en mer öppen form. I alla fall så kan ni se övningen här under: ↓


  
13:00- Clinic för Susanne Gielen och Peter Eriksson

Denna clinic handlade om hur det är att jobba med den unga hästen och hur man bygger upp den på ett hållbart sätt samtidigt som den blir färdig för alla championaten. Detta är extra viktigt att tänka på nu när breeders snart är här.


Här är Susanne och Bellamour som hon var placerad på unghäst VM med. Hon berättade att det viktigaste är att lära sig att lyssna av hästen. Och hon avslutade hela clinicen med att säga:
"Skylla aldrig på hästen för att den inte förstår dig, det är vi mäniskor som har lärt hästen allt. Så i stället lär dig rida bättere innan du skyller i från dig!"


Här är en bild på Peter och Jaguar mail som han red OS på, dock är inte bilden från OS.
Peter pratade mycket om hur viktigt det är att rida den unga hästen framåt och låta den hitta sin bjudning och balans i ett lite högre tempo. Han sa också det att det här med att bromsa lär sig hästen införrän den är framme och i balans så det kommer eferhand.

Clinicarna var väl endå bra i säg måste jag säga, men det var ganska långtråkigt i slutet och det var jobbigt att stå upp i 2,5 timmar :P

Tänkte berätta i nästa inlägg om vad som händer imon :P hahaha wait and see!

Puss // S

Kommentarer
Postat av: Sabina Borenius

Jaguar Mail är verkligen en jättefin hingst, har funderat på att betäcka mitt sto med honom :P

2010-09-26 @ 21:49:56
URL: http://ronda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0