Nu kommer Fiffi inlägget jag har lovat er att skriva.

Okej, allt började hösten i tvåan med att jag letade häst. Jag provade 14 stycken och besiktade 3 men inga gick i genom. Eftersom jag går på den skolan jag gör så finns det stor chans att nån av mina lärare har eller vet om någon häst. Så jag frågade min mentor och så undrade hon vad jag ville ha för sorts häst och efter att jag hade sagt detta så sa hon- "Sofia, du måste ha min Fiffi!". Hon lade också till att hon måste prata med mina ridlärare på Flyinge så hon vet att jag rider tillräckligt bra. Som tur var så hade jag MVG i ridning vilket betydde att jag skulle få låna Fiffi. Anledningen till att hon vill låna ut henne till mig var att hon hade varit skadad och precis börjat sättas igång, hon ville se om hon höll för träning och tävling. Så mitt jobb skulle bli att rida Fiffi på ett sådant sätt som gör henne hållbara och att hon kan säljas.5/1 -2010 kl.22.00.

Fiffi, eller Fleur de Valée som egentligen heter, kom till Flyinge efter fem timmars åktid i lastbil. Nu började vår kamp mot både tiden och den gamla skadan. Jag visste att jag hade tidspress på mig och jag ville hela tiden att det skulle gå bra för att min lärare inte skulle ta henne i från mig.
I början när jag red henne så var hon livrädd för allt, det gick knappt att rida henne i ridhus då hon var livrädd för väggarna och ute var hon också rädd för allt. När jag kände på henne första gången märkte jag att hon inte  hade någon kondition alls, hon kunde inte äns galoppera ett varv på fyrkantspåret!

Om jag ska vara helt ärlig så under de två första månaderna var jag nära på att ge upp flera gånger, och jag grät nästan varannan gång jag satt på henne. Självklart så sa jag inget till min lärare, jag ville att hon skulle tro att allt gick bra. När jag började hoppa henne så märkte jag att det bara var till att börja om från ruta ett, hon kunde inget! Jag skerv upp träningsscheman och träningsupplägg för att hela tiden vara noga med hennes träning.
Trotts all denna motgång vi hade då så kände jag attden fans något där och jag ville veta vad det var innan jag gav upp.

Jag tror att det var nån gång mellen mars och april då det hände, allt släppte. Vi hade varit ute på två tävlinar och ridit 90 cm bara för träningens skull och det hade väl ändå gått okej.
Jag lovar detta hände över en dag. Jag mins det så väl jag red ner till Wallenberg ridhuset här på Flyinge och allt bara fungerade!! Jag kan säga såhär att denna gången grät jag inte för att jag var ledsen. Nu kunde jag till och med rida ut henne ensam och galoppera, hoppa terräng och gå i vatten! Nu litede vi på varandra till 100 %.Ingen kunde stoppa oss.

Tävlingarna gick bara bättre och bättre och alla 1m vi startade var vi nollor och 1.10 gjorde vi bra resultat i. Jag bestämde mig för att jag själv ville köpa min älskade Fiffi. Det var bara en veterinärbesiktining som kunde stoppa detta, och det gjorde den.....
Kissing spines, fuck, jag har aldrig känt mig så tom som denna gång. Och med tanke på att 2 av mina tidigare hästar har dött pga detta så vågade jag inte chansa att köpa hennem, 50 % av alla fallen känner inte av det. Men jag vågande som sagt inte.Jag och min lärare kom överäns om att jag fick ha henne över sommaren och sen skulle hon säljas.
Så jag hade henne i sommras och vi red 2 meeting med bra resultat. Nu när jag är tillbaka i Flyinge så har Fiffi flyttat och det känns otoligt tomt. Jag älskar denna hästan av hela mitt hjärta, men jag kan inte riskera att hon skulle bli skadad det hade jag aldrig klarat av!

Men jag är jätte nöjd och stolt över min insats, från att inte kunna galoppera till att gå en svår regional 1.10 på endast 6 månader! 

Fiffi, du är det bästa somnågonson har hänt mig och jag kommer aldrig att glömma dig ♥ 

 Älskade häst, jag saknar dig ♥

Kommentarer
Postat av: Linn

blir rörd när jag läser.. Vet ju lite hur det känns men inte alls på samma sätt endå, vet känlsan av det tomma och visa hästar älskar man mer än andra <3

Föresten gillar bloggen ;)

2010-09-01 @ 16:20:47
URL: http://linnssommarblogg.blogg.se/
Postat av: Felicia

Heej , jag undrar lite om Fiffi:

När föddes hon och hur hög var hon ? :)

Riktigt fin häst ! <3

Btw , jag gillar din blogg ! :))

2011-10-04 @ 18:45:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0